Sonntag, 22. Dezember 2013

Christmas with Spekulatius Mandelhörnchen


english
Christmas is just around the corner. The smell of cookies fulfills the whole house. Christmas 
glitter balls, wrapped up christmas presents under the christmas tree and a lot of 
jingle bells sounds from the radio.
Everything is ready for christmas. There is only one thing missing! Snow!!!
I think it´s not gonna be on time this year.
Not a problem!!! I´m just gonna cover my kitchen with a lot more flour, while I´m baking;-)

Have a great time and a Merry Christmas to you all !!!

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deutsch
Weihnachten ist nur noch eine Weihnachtskugel entfernt. Der Duft von Plätzchen 
erfüllt das ganze Haus. Weihnachtskugeln, eingepackte Geschenke unter dem 
Tannenbaum und eine Menge Jingle bells, das aus dem Radio tönt.
Alles ist bereit für das große Fest. Nur eines fehlt! Schnee!!!
Ich glaube diese Jahr wird er es wohl nicht rechtzeitig schaffen.
Kein Problem!!!
Ich bedecke meine Küche einfach mit noch mehr Mehl, während ich die letzen 
Weihnachtskekse backe;-)

Habt eine wunderschöne Zeit und Frohe Weihnachten !!!




Spekulatius Mandelhörnchen
(makes 15 pieces)


Ingredients:

200 g marzipan
2 egg white (size m)
100 g brown sugar
1 pinch salt
1/2 teaspoon  spekulatiuspice
1/2 teaspoon vanille extract
50 g flour
50 g almond flour
75 g sliced almonds
100 g milk chocolate


Directions:

Cut marzipan into small pieces.
In a medium bowl, stir marzipan and egg white to a smooth dough.
Add sugar, salt, vanille extract and spekulatius spice and mix until
well combined.
Now add almond flour and flour and knead to a smooth dough.
 Wrap dough into plastic wrap and store in the fridge for about 1 hour.
Preheat oven to 350°F and line baking sheet with baking paper.
Divide dough into 15 pieces and form dough pieces to croissants.


Advice:
With damped hands it´s much easier to form the dough to croissants.

Flip croissants into sliced almonds and transfer to baking sheet.
Bake for about 15 minutes, until golden browned.
Transfer cookies to wire rack to cool down.

In the meantime, melt chocolate in a water bath.
Dip cookies into melted chocolate and transfer back 
to the wire rack, to let dry.

Store in airtight jars.


Kommentare:

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